[oe113] Update uit Rativci

Geplaatst op 23 apr 2013 - 16:40

Vandaag ontvingen we een kort bericht uit Oekraïne van de hoofdleider Wilma en technisch staflid Joost.

Hierbij een berichtje uit de Oekraïne. We hebben een goede reis naar Rativci gehad. Sjanet haar tas is niet meegekomen van Schiphol naar Budapest. Gelukkig is de tas gevonden en dinsdag alsnog aangekomen. De sfeer in de groep is goed en ook met de gezondheid gaat het prima. Met de eetlust ook: het eten is hier geweldig en er wordt hard doorgewerkt op de bouw. Als we in dit tempo doorgaan halen we misschien de tweede verdieping wel. Tot nu toe hebben we prachtig voorjaarsweer. Het is 's middags zelfs erg warm.

Hartelijke groeten van de groep uit Rativci!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.