Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een kleuterschool in Anguru

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je bouwt mee aan een nieuw gebouw voor de kleuters. Dit gebouw gaat bestaan uit drie lokalen, vier latrines, een kantoor en een keuken.

Voor wie?

Je bouwt mee voor de 54 kleuters uit Anguru en omgeving. Ze krijgen nu les op een plekje achter in de kerk. Deze omstandigheden zijn niet ideaal. Het zal de ouders en de kinderen motiveren als ze naar een eigen plek gaan waar ze veilig en onder betere omstandigheden les kunnen krijgen.

Waar ga je dat doen?

Anguru is een agrarische gemeenschap, op zo’n 480 kilometer van de hoofdstad Kampala, in een prachtige heuvelachtige omgeving in het Noorden van Oeganda. De mensen leven verspreid in de omgeving met families bij elkaar. De mensen in deze gemeenschap behoren overwegend tot de Lugbara, een van de kleinere bevolkingsgroepen in Oeganda.

In dit gebied leven de mensen voornamelijk van de landbouw, en verbouwen ze mais, cassave, sorghum, maar ook (zoete)aardappelen. Het warme klimaat zorgt voor goede omstandigheden voor de groei van fruit dus je ziet veel mango en bananenbomen. De gemiddelde temperatuur is 26 graden Celsius in Uganda, maar in het noorden ligt dit nog een paar graden hoger. Dat zal je merken als je de reis naar het noorden maakt.

Waarom?

Een gebouw speciaal gericht op kleuteronderwijs zal de ontwikkeling van kinderen op jonge leeftijd stimuleren. Bouw jij mee aan een kleuterschool in Oeganda?

2-8 tot 21-8-2021bijdrage: 2395 Tickettoeslag: 200 Visumtoeslag: 80

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

Dit project is het eerste project van World Servants in het noorden van Oeganda in samenwerking met Red een Kind en AEE. Ontdek de fantastische natuur, de gastvrijheid van de Oegandezen en oefen alvast wat Luganda zodat je de mensen in hun eigen taal kunt begroeten. Zet jij samen met je projectgenoten de toon van dienstbaarheid?

Verandering

Om een veilige plek te creëren waar ouders hun kinderen met een gerust hart achter kunnen laten is er al een start gemaakt met de kleuterschool, die ze ook wel Early Childhood Development Center noemen. Na overleg met elkaar is er achterin de kerk een plek gecreeërd met een schoolbord waar de kinderen op een matje kunnen zitten en les krijgen van een vrijwillige docent uit de omgeving.
Het grote voordeel van een kleuterschool is dat kinderen beter voorbereid zijn en vaak op jonge leeftijd al kunnen deelnemen aan het basisonderwijs. Ze leren bijvoorbeeld al Engels spreken en kunnen al een beetje rekenen. Daarnaast hebben ze ook al geleerd om in het school systeem mee te doen: hun gedrag is veel beter, waardoor ze ook meer en beter kunnen leren. En ook voor de ouders is het handig, ze hoeven niet thuis te blijven om op hun kinderen te passen, maar kunnen aan het werk. De leraren die les geven of les komen geven worden ook getraind om ervoor te zorgen dat de kinderen op een positieve manier behandeld worden en les krijgen waardoor kinderen ook meer zelfvertrouwen ontwikkelen.

Doelen:

 • Goede klaslokalen voor de kleuters: hierdoor kan er beter les gegeven worden en meer ruimte geboden voor een kindvriendelijke omgeving.
 • Verbeteren van de zorg voor jonge kinderen: dit zal niet alleen de prestaties van kinderen verbeteren, maar ook hun gedrag positief beïnvloeden.
 • Verbeterde hygiënische omstandigheden: door schone toiletten zullen de kinderen minder vaak ziek zijn.

Wat doe je nog meer?

Maak kennis met de mensen uit het dorp en ontdek de impact van de self-help groups die AEE Uganda met de ondersteuning van Red een Kind op zet. Verdiep je in de cultuur en bewonder het prachtige land.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


 • UG121 - Anguru - community members working hard on the CRB
 • Toilet slab
  Toilet slab
 • Toilet slabs
  Toilet slabs
 • More bricks
  More bricks
 • Iron bars
  Iron bars
 • Community members digging foundation
  Community members digging foundation
 • Digging pit for the latrine
  Digging pit for the latrine
 • Community members crushing stones for filling
  Community members crushing stones for filling
 • Community members digging foundation 2
  Community members digging foundation 2
 • Continued work on the digging of foundation
  Continued work on the digging of foundation
 • Aggragates for making a strong foundation
  Aggragates for making a strong foundation
 • A lot of bricks were brought to the site
  A lot of bricks were brought to the site
 • Many people attended the first work being done
  Many people attended the first work being done
 • Sand brought in for the foundation
  Sand brought in for the foundation
 • Youth working hard on the foundation
  Youth working hard on the foundation
 • Kilns at the site where the bricks are burnt
  Kilns at the site where the bricks are burnt

AEE - Uganda

Samen met Red een Kind en AEE Uganda gaat World Servants bouwen aan verandering in Oeganda. De klaslokalen, latrines en een keuken zorgen voor betere onderwijs faciliteiten voor de kinderen in Anguru.

Mary Angoro

2395,-

Toeslagen:

€280

2-8 tot 21-8-2021