[SL313] Klaar voor vertrek

Geplaatst op 26 okt 2013 - 19:33

Op zaterdagavond om 19:00 belde hoofdleider André Mulder vanaf het vliegveld in Freetown. De groep was net door de douane en klaar voor vertrek.

"Even een update sinds ons laatste bericht van woensdag. Donderdagmorgen hadden we inderdaad het dak erop gekregen. 's Middags was de overdacht met veel speeches en veel gelach. Naast de lerarenwoningen hebben we ook de toiletgebouwen overgedragen. Vrijdagochtend zijn we vroeg naar Freetown vertrokken. We hebben nog een eerder project van Cotton Tree Foundation bezocht. Daarna hebben we heerlijk genoten van het strand."

"Vanochtend hebben we nog wat soevenirs gekocht en nu zijn we op het vliegveld. We zijn net door de douane en klaar voor vertrek. Ik kan vertellen dat iedereen gezond is en er naar uit ziet om morgen de familie te begroeten."

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.