[sl313] morgen gaat het dak erop!

Geplaatst op 23 okt 2013 - 21:13

Het gaat goed met de groep in Sierra Leone, door de warmte slaat de vermoeidheid wel toe, maar ze gaan stug door. Morgen gaat het dak erop. 'S middags wordt het gebouw overgedragen aan de bevolking.

Omdat de temperatuur redelijk hoog is en het ook vrij vochtig is, is het hard werken voor de groep in Siërra Leone. Maar het gaat ontzettend goed,aldus Be. Ze zijn supergoed opgeschoten met de bouw. Morgen gaat het dak erop en s middags worden de eerste gebouwen overgedragen aan de lokale bevolking. De laatste hand word ook gelegd aan de toiletgebouwen, deze zullen vrijdagochtend worden overgedragen. Het kinderwerk is ook een groot succes, i.p.v. 60 kinderen waren er de laatste keer ruim 130. Een beetje improviseren dus, maar dat lukt deze ervaren groep prima!

In de loop van de vrijdagochtend verwacht de groep terug te gaan naar Freetown alwaar ze een kijkje zullen gaan nemen op het strand. In het weekend zal er nog een bezoekje aan de souveniers markt plaatsvinden en zal de groep weer huiswaarts keren.

Jullie krijgen namens de hele groep een hartelijke groet van Be.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.