Hoe zwaar mag mijn ruim- en handbagage zijn?

Je mag op de reis één World Servants-tas van 18 kilo meenemen. Tijdens het voorbereidingsweekend krijg je van het leidersteam, indien nodig, meer informatie over ruim- en handbagage. World Servants zorgt ervoor dat gereedschapskisten, het waterfilter, de medische tas en ander noodzakelijk materiaal kan worden meegenomen. World Servants kan leiders informeren over de mogelijkheden om extra materialen mee te nemen.

Het bagageregime is mogelijk soberder dan je van eerdere reizen gewend bent. Vliegmaatschappijen laten steeds minder stuks bagage meenemen en de meerprijs voor extra bagage wordt steeds hoger. Het kan dus nodig zijn dat je je strak houdt aan de meeneemlijst die je van je leidersteam krijgt op het Voorbereidingsweekend, en er weinig ruimte is om extra spullen mee te nemen.

Als je vanwege ziekte en/of een fysieke beperking hulpmiddelen of materialen mee moet nemen, dan regelen we dat voor je met de luchtvaartmaatschappij. Bespreek het tijdens het voorbereidingsweekend met je leiders, om te zorgen dat we daar ruimschoots de tijd voor hebben.