Bouw van Lerarenwoningen in Molozi in 2013

 • Klaslokaal in de bestaande school
  Klaslokaal in de bestaande school
 • Bouw van tweede schoolgebouw door de gemeenschap
  Bouw van tweede schoolgebouw door de gemeenschap
 • Stenenopslag
  Stenenopslag
 • De lerarenwoning in Molozi
  De lerarenwoning in Molozi
 • Lezen gaat de kinderen beter af sinds de getrainde leraar
  Lezen gaat de kinderen beter af sinds de getrainde leraar
 • Bouwplaats
  Bouwplaats
 • Bestaande latrines
  Bestaande latrines
 • Het fundament ligt al klaar voor nieuwe klaslokalen
  Het fundament ligt al klaar voor nieuwe klaslokalen

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Molozi


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

[za313] De dag die je wist dat zou komen

Volle tassen staan klaar, de handbagage tassen worden morgenochtend nog aangevuld met de laatste kleine beetjes. Morgen is het dan zo ver!

Lees meer

[za313] Hobbelend via souvenirmarkt naar Dubai

SMS vanuit een hobbelende bus in Zambia! Hoofdleiders Michaël en Angela weten heel wat informatie in 160 tekens te proppen:

Lees meer

[za313] Zambiaans gala in restaurant Apprecie

Vandaag zijn we met de hele groep in Lundazi om de markt te bezoeken. Ceciel, Sifra, Jeep en Aline zijn op bezoek in een lokale fabriek waar onder andere pindakaas wordt gemaakt. Nu we er toch zijn, weer een berichtje van onze kant, aangezien dit waarschijnlijk de laatste keer is dat we in de buurt van internet zijn.

Lees meer

Opnieuw op bezoek in Molozi

Set-uppers Haye en Danny zijn in Molozi om het project uit 2021 te monitoren. Natuurlijk nemen ze ook een kijkje bij de lerarenwoningen uit 2011. Kijk mee hoe het nu met de school gaat...

Lees meer

Mariëlle, Rozemijn, Iris en André bezoeken Molozi

Afgelopen zomer waren Mariëlle, Rozemijn, Iris en André in Zambia op project, ze hebben hierbij ook Molozi bezocht en Mariëlle vertelt hoe het daar gaat...

Lees meer

Gebied
Partner

In het Lundazi District, in het oosten van Zambia aan de grens met Malawi, wordt er samengewerkt met de onderwijsafdeling van CCAP Synod of Zambia.
CCAP heeft in het Lundazi district, in samenwerking met de overheid, al veel werk verzet om de huidige voorzieningen te renoveren en aan te vullen met nieuwe gebouwen. Er worden volgens de eisen van de Zambiaanse overheid stenen klaslokalen gebouwd die een veilige en schone leeromgeving creëren voor de kinderen in Zambia.

Moffat Zulu

P.O. Box 530019
Lundazi
Zambia

ccapeducation@zamtel.zm

CCAP Zambia

The Church of Central Africa Presbyterian (CCAP) is actief in drie landen: Zambia, Zimbabwe en Malawi. In Zambia is CCAP sinds 1984 actief. Het genootschap zelf is opgericht in 1875 en bestaat dus al meer dan 140 jaar.

Op het gebied van onderwijs helpt CCAP Zambia zowel kinderen en jongeren als leraren om goed onderwijs te krijgen en te verzorgen. Op dit moment heeft de organisatie 10 basisscholen en 4 middelbare scholen onder haar hoede. Dit betekent dat er 14.000 studenten kwalitatief goed onderwijs krijgen. Daarnaast worden er ook verschillende trainingen gegeven voor zowel leraren als het managementteam.

In Zambia zijn ziektes als malaria en HIV/Aids ieder jaar een grote oorzaak van het hoge dodenaantal. CCAP Zambia probeert hier een preventieve rol in te spelen door samen met het ministerie voor gezondheidszorg verschillende gezondheidscentra te ondersteunen.
Naast gezondheidszorg en onderwijs zijn onder andere ook het trainen van ex-gevangenen, hulp bij het landbouwproces en het bewustmaken van het belang van politieke participatie facetten waar CCAP Zambia zich mee bezig houdt om het land verder te ontwikkelen.