5.000 scheurkalenders in Bodegraven

Geplaatst op 6 dec 2013 - 10:59

Het was een hele klus voor plaatselijke groep Bodegraven maar hij is klaar! De groep heeft een scheurkalender voor 2014 gemaakt waarbij bijna elke 'dag' gevuld is met een advertentie van bedrijven of particulieren. Elke advertentie kostte € 100,-. Gisteren werd het eerste exemplaar uitgereikt aan Ds. Bram Tack, predikant in Bodegraven en voorzitter van de Raad van Toezicht van World Servants.

Bijna heel de kalender is gevuld met advertenties. Slechts tien dagen zijn niet gevuld. Morgen worden de 5.000 kalenders gratis afgeleverd in Bodegraven. Wel krijgt ieder huishouden de kans om een vrijwillige bijdrage te geven.  De kalender is nu al succesvol: door de bijdragen van middenstanders, verenigingen en particulieren heeft hij € 10.000,- opgeleverd. Met de vrijwillige bijdrage hoopt de groep dit bedrag te verdubbelen.

De opbrengst van de kalenderactie is voor het project in Kandezu in Malawi, waar een grote groep uit Bodegraven in 2014 naartoe gaat. Lees meer over de scheurkalender op de speciale website.

In Scherpenzeel is dezelfde actie georganiseerd door de grote groep uit deze plaats. Ook daar is gisteren het eerste exemplaar van de kalender uitgereikt, dit keer aan de loco-burgemeester E. vd Glind (zie foto hieronder). De groep uit Scherpenzeel heeft alle 365 advertenties weten te verkopen.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.