BA115 | Laatste bericht uit Bangladesh

Geplaatst op 7 aug 2015 - 15:09

We zijn veilig aangekomen in ons hotel in Dhaka.

We hebben onderweg van alles gezien. De eerste paar uur was het rustig op de weg omdat de vrijdag hier de zondag is. Hoe dichter we bij Dhaka kwamen hoe drukker het werd. Op een gegeven moment stonden we stil. We zagen in de chaos een verkeerslicht en dachten dat we daarop stonden te wachten. Maar het enige verkeerslicht dat we gezien hebben, werkt niet. Jammer. Het personeel van CSS zorgde goed voor ons. We werden met auto's van de bus naar het hotel gebracht. Dat vonden ze veiliger. Zo meteen gaan we eten om 19.30 uur en dan rap naar bed want om 2.20 uur moeten we er weer uit om op tijd op het vliegveld te staan. Dit was voor BA115 het laatste bericht. Tot morgen op Schiphol. Groeten uit het pittoreske Dhaka.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.