[bo113] Groeten terug uit Yateirenda

Geplaatst op 17 jul 2013 - 11:49

De deelnemers doen de groeten terug naar de thuisblijvers in Nederland.

Lieve familie en vrienden,
Hier een berichtje vanuit het mooie, gezelig en zonnnige Bolivia. We zijn deze week gestart met de eerste bouw-kinderwerkdagen. Maar hiervoor hebben we een geweldig weekend gehad. Zaterdag  zijn we het dorp in geweest om de bewonders hier te ontmoeten. Het was heel mooi en indrukwekkend, het bracht de groep en de bevolking veel dichter bj elkaar. ´S middags hebben de Bolivianen ons dik ingemaakt met voetballen, maar we hebben ze natuurlijk laten winnen! Zondagochtend hebben we een hele mooie ontmoeting met elkaar als groep gehad. Na een heerlijk maaltijd ´s avonds waren we uitgenodigd bij een lokale kerkdienst, we mochten van elkaar horen hoe wij ons geloof beleven. Heel mooi om zo met onze  broeders en zusters samen te zijn. Vandaag zijn we begonnen met het kinderwerk en het bouwen. De kinderen waren na een up tempo ´hoofd schouder knie en teen´heel erg enthousiast. Met het bouwen ging het ook goed. Na het vele stenen slepen konden we beginnen met metselen. De muren staan nu voor Marloes op heuphoogte en voor Arie op kniehoogte, mooi wark dus. We hebben het hier erg naar ons zin!

Hier een persoonlijke noot uit de groep aan het thuisfront:
Nienke: Liefs uit Bolivia,ik heb het erg naar mijn zin.
Els: Hopelijk loopt u alweer als een kieviet. Hier is het gezellig
Ellen: Liefs voor mijn familie en Andre en zijn familie. En zeker een fijne vakantie nog
Susan: Allereerst, geen zorgen pap en mam! Het is hier leuk, tot 3 augustus!
Mark: Ik hoop dat jullie op Texel net zoveel genieten als ik hier doe.
Paulyn: Lieve pap en mam, Justin, Wijnand, Lisa en Mirthe groetjes! Justin en Wijnand heel veel plezier in Oekraine!
Jeldau: Heey, het is hier leuk en mooi, Bram (alvast of alsnog) van harte gefeliciteerd! Groetjes uit Bolivia
Stephanie: Lieve papa en mama. We hebben nog geen knappe Bolivianen gespot dus maak je maar niet druk 
Mama, oma Annie: Lieve kinderen en kleinkinderen, hiet is hier geweldig! Velen hebben last van diarre, Jan en ik gelukkig (nog) niet. Hilco alvast gefeliciteerd.
Maaike: Moi eem! Hier in Bolivia is het echt geweldig. Gelukkig heb ik mijn eigen tas weer en helaas ben ik aan de racekak, Liefs!
Sandrine: Ik heb jullie leuke briefje gevonden hoor! Je inmiddels Boliviaanse giraffe is veilig aangekomen. Ik heb het naar mijn zin, maar mis jullie wel.
Nathalie: Lieve pap, mam, broers en Jobbie, het is top hier! Leuke mensen, veel gezelligheid en goede gesprekken. Ik groei nu al. Veel plezier op ´t ailand. Liefs groetjes! Ik hou van jullie!
Malou: Het is hier heel ezellig en het gaat goed met mij. Opa en oma gefeliciteerd met jullie 50e trouwdag.  Liefs
Jiskjen: Voor iedereen die ons ´in de gaten houdt: Het is nu al een supermooi project, nog twee dikke weken te gaan vol uitdagingen en vooral genieten.
Rick: Ik vermaak me prima, hopelijk gaat het goed thuis. Mam gefeliciteerd met je verjaardag.
Chris: Aan al mijn bekenden: Hoi !
Martin: Dag opa,oma, papa en mama. Ik hoop dat het ook met jullie goed gaat, het project is leuk!
Jonathan: Dag papa en mama, ik heb het hier erg naar mijn zin en ik hoop dat jullie ook een leuke vakantie hebben.
Michiel: Dag familie, het is hier mooi weer en ik hoop dat jullie ook nog een leuke vakantie hebben.
Adriaan: Hola lieve familie, ik mis jullie. Alles gaat goed hier en ik hoop dat het bij jullie ook zo is. HVJ,WJNMK, hou van jullie.
Marcel: Hallo familie, ik heb het hier naar mijn zin en ik hoop dat jullie het ook naar jullie zin hebben.
Christiaan: Hoi papa, mama, Tjarko en Marloes, het is hier gezellig en succes met de tweede snee.
Jan: Ellis bedankt voor de lieve kaart!
Jeroen: Geweldig project, nu al veel meegemaakt en gezien. Tot snel!
Gertjan: Lieve Margreet en jongens, natuurlijk mis ik jullie maar ons project is zo goed en waardevol! We zijn dankbaar hiervoor. Kus
Heerco: Hey Emma, papa en oma, ik heb mijn tas, alles is goed. Voor oma: het eten is goed hier. Bedankt voor de doeken! Voor lieve Tess: ik hoop dat je genit van mijn briefjes, ik denk veel aan je
Marloes: Lieve pap, mam, luc, jesse en anneke. Tot nu toe een erg mooi project, vermaken ons goed hier. Hoop dat het bij jullie ook allemaal goed gaat. Liefs xxx
Aline: Lieve iedereen, het is hier gaaf. Ik heb een recht muurtje gebouwd! Ik hou van jullie en tot snel (geef marik een knuffel van me!)
Dorien: Lieve papa mama en familie, ik mis jullie erg, maar heb het hier wel naar mijn zin, gezellie met Adriaan op avontuur! Kussies ! Opie: I love you!
We worden hier heel goed verzorgd, lekker eten (we hadden de keuze tussen 3 en 5 keer per dag, we hebben maar gekozen voor het eerste ;)) Iedereen aan het thuisfront ook al het goeds gewenst! Tot 3 augustus, 16:45, Maranathakerk!!

Liefs Aline en Dorien
 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.