[bo113] Winterslaap na tropische hitte

Geplaatst op 23 jul 2013 - 14:41

Staflid Chris Bakker van de Groningse Bolivia-bouwers belde zonet een nieuwsberichtje door dat de groep gezamenlijk geschreven heeft, tijdens de unaniem ingeroepen winterslaap in Yateirenda:

Allerliefste thuisblijvers,

Gisteren zijn we thuisgekomen van ons logeerpartijtje. We hebben een heel weekend lang mogen genieten van de overweldigende natuur in de bergen. Hier hebben we onder andere mogen genieten van douchen onder de waterval. In de groep was vorige week grote moeite om goed te functioneren op de bouwplaats vanwege de extreem tropische temperaturen, terwijl het kwik afgelopen weekend daalde, haalden de locals hun sjaals, mutsen en handschoenen tevoorschijn, waarop wij ze lacherig aankeken. Een dag later hebben we bij temperaturen van tien graden (misschien nog wel lager) een winterslaap gehouden. Uit betrouwbare bron hebben we gehoord dat het bij jullie thuis wel tropisch warm is; we hebben daarom besloten bij vertrek weer te ontwaken uit onze winterslaap.

Verder gaat het met ons allen goed. Veel liefs van ons allemaal.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.