[br113] Glimmende wangen van de tranen

Geplaatst op 5 aug 2013 - 23:10

Nog net voor de groep terugreist stuurt hoofdleider Sjoerd de Vries een korte update vanuit Brazilië.

Dag allemaal,

Nog een kort bericht. Vandaaag het project opgeleverd, geweldige bijeenkomst. De tranen deden onze wangen glimmen. Vanavond nog een bonte avond. De sfeer in de groep is prima, dus we gaan dat volhouden. Morgen vroeg op pad naar het vliegtuig, en dan heerlijk slapen boven de wolken. Tot woensdag. We hopen op veel knuffels, want daar zijn velen wel aan toe.

Groeten namens de groep, Sjoerd

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.