[CO114] Een vrije dag

Geplaatst op 2 aug 2014 - 22:40

Een verslag van zaterdag 2 augustus.

Niet zes uur, maar om zeven uur werden we wakker gemaakt. Dat is uitslapen! Hierna werd er rustig ontbeten en werden de GMG’s (goedemorgengesprekken) gevoerd. Vandaag hadden we eigenlijk een culturele dag, maar helaas was er gebrek aan vervoer. Maar er werd niet lang getreurd, hierdoor stond wel een strandwandeling op het programma! Na een heerlijke lunch was het wachten op James zodat we naar het strand konden lopen. Na ‘tien minuten’ kon de wandeling gaan beginnen. Eenmaal het dorp uitgelopen kon er gekeken worden naar de Congolese natuur, met bomen waar fruit zoals mango’s en papaja’s aanhingen. Het strand hier in Congo wordt niet aangekondigd met duinen, maar met een steile trap naar beneden, nadat je toegang hebt gekregen van een Congolese meneer.

Dit keer waren niet wij de personen die de meeste foto’s maakte, maar toch echt de binnenlandse bewoners zelf. Maar dan niet van het strand.. Een fotosessie en een partij voetbal van Congo tegen Nederland verder kon de wandeling terug beginnen. In het Mama Ans huis werd weer lekker gedoucht om daarna te gaan eten.

Terwijl ik (om me heen kijkend naar het zoemende megabeest wat rond mijn hoofd vliegt) dit stukje aan het schrijven ben, klinkt op de achtergrond het weerwolven spel wat gespeeld wordt. Morgen nog een dagje vrij van de bouw en het kinderwerk, om maandag weer hard aan de slag te gaan.

 

Alvast welterusten!

Liefs Linda

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.