De wereld dienen op je tachtigste

Geplaatst op 15 nov 2013 - 16:51

Je bent nooit te oud om je hart te laten werken. Dat vindt de 80-jarige Sip Zijlstra uit Bodegraven. Hij gaat dit jaar voor het eerst mee met World Servants naar Malawi.
 

Zijlstra was het al een poosje van plan, maar het kwam er eerst niet van. Hij gaat mee met de grote groep uit Bodegraven. 'Twee jaar geleden had ik geen tijd om mee te gaan. Ik was betrokken bij een grote renovatie van het glas in lood van onze kerk. Nu grijp ik mijn kans. Ik voel mij gezond en ben nog levenslustig genoeg om een keer het avontuur aan te gaan. Ik vind het leuk om een paar weken te wonen en te werken als 'Malawinees', met ook nog eens een goed doel voor ogen.'

Reizen is Zijlstra niet vreemd. 'Ik ben onder meer twee keer drie maanden op vakantie geweest in zowel Zuid- als West-Afrika. Ik heb dus wel enig idee wat ik in Malawi zal aantreffen.' Zijn omgeving reageerde niet verbaasd. 'Veel kennissen en bekenden vinden het niet vreemd dat ik met zoiets meega.'

World Servants organiseert in 2014 meerdere projecten voor volwassenen. Kijk op www.worldservants.nl/projecten voor de mogelijkheden.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.