[ec114] Warm welkom in Quinindé

Geplaatst op 3 jul 2014 - 09:29

De groep is veilig aangekomen in Quinindé. Ze hebben een indrukwekkende route door het mooie landschap van Ecuador achter de rug.

Beste thuisblijvers,

Bij dezen een bericht uit het warme Ecuador.
Nadat wij de eerste dag in Quito hebben overnacht in een accommodatie van de MCCH, de partnerorganisatie in Ecuador, zijn we 's ochtends om 8:30 uur gaan reizen naar Quinindé. De reis begon hoog in de bergen en tijdens de rit van vijf uur naar beneden hebben we allen genoten van het schitterende landschap van Ecuador, met onder andere diepe ravijnen, veel groen en mooie watervallen. De bus was voorzien van airco, wat goed was te vernemen tijdens de nodige sanitaire stops. De drukkende warmte maakte onze zweetporien open.

In Quinindé werden we welkom geheten door de projectcoördinator, Betty. Nadat we de slaapkamers (dames) en slaapzaal (heren) hebben klaargemaakt, hebben we de bouwlocatie verkend.  Nadat we weer terug gingen, konden we genieten van een maaltijd. Na nog wat vrije tijd, was het tijd om onder de klamboe te kruipen en ons klaar te maken voor een goede nachtrust. Nu was dat een beetje lastig met een groots dorpsfeest met vuurwerk en hard lawaai op de achtergrond…
Na een, voor sommigen, onrustige nacht, begon de eerste bouwdag met de openingsceremonie. Vervolgens konden we beginnen met de bouw. 's Ochtends moesten we nog wat opstarten, maar 's middags konden we met zijn allen goed de handen uit de mouwen steken en werden de eerste muren gemetseld. Morgen is het een feestdag in Quinidé, wat inhoudt dat er niet gewerkt kan worden. We zullen dan met z'n allen meelopen in de parade.

De sfeer zit er goed in en we genieten volop! Binnenkort zullen we weer een nieuwsbericht plaatsen op de website.

Groeten uit Ecuador!

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.