[EC214] Eerste kennismaking met de bevolking in Ecuador

Geplaatst op 2 aug 2014 - 16:42

Een update uit het altijd gezellige San Pedro

Donderdagochtend is de groep begonnen met het verkennen van het dorp. Met vier verschillende groepen zijn we op pad gegaan, tevens met de opdracht om van drie huizen de namen van de bewoners op te schrijven. De deelnemers kwamen niet alleen terug met de namen van de bewoners maar ook met fruit, suikerriet en mooie verhalen. 'S middags zijn we begonnen met de bouw, eigenlijk begonnen met graven en opruimen. Vier van ons hebben ook kinderwerk gedaan. Alles is anders dus de beloofde 120 kinderen waren er 40 (gelukkig) .
Vrijdagmorgen een heerlijk ontbijt met een sneetje witbrood met spiegel ei en vers gebakken bananenchips. Maar voor het ontbijt hadden we al lang zal hij leven gezongen voor Mattias. Laatst genoemde zat uiteraard op een versierde stoel met een verjaardagstaart als muts en kreeg het standaard cadeau een t shirt met daarop in drie talen gefeliciteerd met je verjaardag en 22 gelukwensen (standaard op dit project omdat we vijf jarigen hebben). Als jarige word je in de watten gelegd dus 's middags kreeg hij als verrassing een voetenbad met bij behorende voeten massage. Alle deelnemers stonden te trappelen van ongeduld om aan het werk te gaan. En na zo'n ontbijt met zingen en dansen kan het niet anders als dat de sfeer prima is.

Groeten van de hele groep EC214

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.