[et113] Bijzonder warm welkom in Sebeta

Geplaatst op 24 jul 2013 - 11:38

Om 11 uur ontvingen wij een telefoontje uit Ethiopië van de hoofdleider Piet Grootenboer. Hij heeft het volgende nieuwsbericht doorgegeven.

Na een voorspoedige vlucht en een wat mistige landing zijn we in Sebeta aangekomen. De meisjes van het internaat stonden al zingend ons op te wachten, ook de staf van de locale partner was aanwezig om ons welkom te heten. Een ontvangst die niet snel vergeten zal worden. We hebben ontbeten en iedereen is nu bezig om de slaapruimte in te richten. De dames slapen in het internaat, de heren slapen in de school die vorig jaar door World Servants is gebouwd.

Groeten van ons allen die vol verwachting uitzien naar de rest van het project en graag aan de slag willen.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.