[gh213] Resultaat van samenwerken met Ghanezen is al goed zichtbaar

Geplaatst op 17 jul 2013 - 10:02

Deelnemers Linda Braakman en Ydwine Visser sturen een korte update namens de groep.

Lieve thuisblijvers,

Even een berichtje uit het noorden van Ghana van de deelnemers. Na een reis van drie dagen zijn we vorige week in Zogiligu aangekomen. Direct was het voor ons duidelijk dat de lokale bevolking erg vriendelijk is. Na een week bouwen zie je het schoolgebouw de lucht in schieten, mede door de goede samenwerking tussen de Ghanezen en de Nederlanders.

Door het heerlijke gevarieerde eten en goede faciliteiten zijn er maar weinig zieken. De schijt is echter onoverkomelijk blijkt ook dit project weer. Ondanks alles is de groepssfeer erg goed en hebben we het enorm naar onze zin.

Liefs,

Linda Braakman en Ydwine Visser namens de hele groep

 

Ps. Ydwine: Heit, mama, Engeline, Rutger, Sjoukje, Djordi en Quinten gaat hier super! Tot snel. X

Pps. Linda: Lot, pap en mam en Rob hou je taai en tot over anderhalve week! Liefs.

 

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.