[gh313] Op naar Accra

Geplaatst op 15 aug 2013 - 12:28

Telefonisch geeft hoofdleider Gerlof de laatste berichten door vanuit het noorden van Ghana

Op het moment van bellen staat de groep klaar voor vertrek in Tamale voor de binnenlandse vlucht naar Accra. Gisteren heeft de overdracht plaatsgevonden, waarbij het gebouw is overgedragen aan de lokale autoriteiten van Ugando. De lokale bevolking sprak hun dankbaarheid uit naar de deelnemers en daarbij is Gerlof als Chief gehuldigd. 'S middags is het kinderwerk afgerond met leuke activiteiten voor de kinderen die het kinderwerk bezocht hebben de afgelopen periode.
Alles loopt voorspoedig en er wordt nu al terug gekeken op een goede tijd in Ugando. De groep reist vandaag af naar Accra om daar de laatste dagen culturele uitstapjes te gaan maken, o.a. wordt Fort Good Hope en ook het Life Line project van AGREDS bezocht. Hier worden meiden die van het platteland naar de stad komen om daar het geluk te vinden, opgevangen. Ze zijn in de grote stad namelijk in de wereld van prostitutie en geweld terecht gekomen. In het lifelineproject gaan ze naar school en leren een vak. Uiteindelijk is het doel dat ze teruggaan naar hun eigen gemeenschap om daar met hun opleiding een bestaan op te bouwen. World Servants organiseert in 2014, net als afgelopen voorjaar, een 'ladies only' project voor vrouwen van 25-75 jaar om samen aan de slag te gaan met de meiden van het project. Naast dit bezoek wordt ook de toeristenmarkt aangedaan om leuke souvenirs in te slaan voordat de terugreis naar Nederland aanvangt.

De sfeer in de groep is goed, ook met de gezondheid van de deelnemers gaat het goed. Nog twee nachtjes slapen en dan....komen de Stadskanalers weer naar Groningen!

Aan iedereen de hartelijke groeten in Nederland!

PS:Om 15.30 uur belde Gerlof dat de groep goed is aangekomen in Accra na de binnenlandse vlucht van uit Tamale

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.