Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

klaslokalen in Nalerigu

 • Ploeteren op de bouw
  Ploeteren op de bouw
 • Samen met de kinderen
  Samen met de kinderen
 • Welkom in Afrika!
  Welkom in Afrika!
 • Aan de slag!
  Aan de slag!
 • Girlpower
  Girlpower
 • Nieuwe vrienden
  Nieuwe vrienden
 • Hallo daar :)
  Hallo daar :)
 • Nieuwe cultuur
  Nieuwe cultuur
 • Veel gezelligheid!
  Veel gezelligheid!
Ghanese gastvrijheid
Beter onderwijs
Dynamische gemeenschap

Wat

Wie

Waar

Waarom


Wat ga je doen?

De gemeenschap van Nalerigu wil heel graag beter onderwijs voor hun kinderen. Er is meer ruimte nodig voor de school. Daarom bouw je samen met de lokale bevolking aan drie nieuwe klaslokalen.

Voor wie?

Het onderwijssysteem in Ghana verbetert snel. Steeds meer kinderen gaan naar school, omdat mensen het belang van onderwijs meer en meer inzien. De overheid kan deze ontwikkeling niet bijhouden en daardoor zijn veel schoolgebouwen in slechte staat of te klein. De inwoners van Nalerigu en in het bijzonder de 371 leerlingen en zes leraren van de Nalerigyu Presbi Basisschool zullen je dankbaar zijn voor meer en betere ruimte op school.

Waar ga je dat doen?

Je gaat aan de slag in Nalerigu. Deze plek ligt in het East Mamprusi-district in het noorden van Ghana. In dit district wonen ongeveer 121.000 mensen, waarvan de meerderheid moslim is.

Nalerigu ligt op ruim 700 km van de hoofdstad Accra. Er zijn veel kleine gemeenschappen in het gebied. De mensen zijn hier vooral afhankelijk zijn van de opbrengst van het land. Voorzieningen als elektriciteit, stromend water en rioleringen zijn op het platteland niet of nauwelijks te vinden, behalve langs de doorgaande wegen. Kinderen kunnen wel naar school, maar de schoolgebouwen en de wegen waarover de kinderen naar school toe lopen, zijn er vaak slecht aan toe.

Waarom?

Jouw inzet geeft de leraren in Nalerigu de kans kwalitatief beter onderwijs te geven. Bouw mee en geef de docenten praktisch en mentaal een duwtje in de rug.

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws


Het unieke van dit project

Leerlingen van het Stanislascollege bouwen aan verandering. Twee complete groepen van deze school reizen naar Ghana om daar te ervaren hoe het onderwijs in een ander land geregeld is en bij te dragen aan een verbetering daarin. Ze ontmoeten de openhartige cultuur van Ghana en leren hun Ghanese leeftijdsgenoten kennen.

Verandering

Op dit moment zijn er maar drie klaslokalen voor 371 leerlingen. Dit betekent dat het erg rumoerig is in de klas en dat de kinderen zich lastig kunnen concentreren tijdens de les. Met de bouw van drie extra klaslokalen verbetert de kwaliteit van het onderwijs en is er meer ruimte voor persoonlijke aandacht.

Doelen:

 • Het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs door met de lokale bevolking drie  klaslokalen te bouwen
 • De leerlingen laten doorstromen naar de middelbare school

Wat doe je nog meer?

Gaan jullie naar een safaripark of bezoeken jullie het slavenfort? Bezoek ook het Lifeline Programma in Accra, de hoofdstad van Ghana. Dit programma ondersteunt jonge vrouwen bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden om zo een nieuwe start te maken in hun leven en weer te kunnen integreren in de maatschappij.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


 • Bouw mee aan extra lokalen voor de leerlingen
  Bouw mee aan extra lokalen voor de leerlingen
 • In dit schoolgebouw gaan de kinderen nu naar school
  In dit schoolgebouw gaan de kinderen nu naar school
 • Balletje trappen op het speelveld van de school?
  Balletje trappen op het speelveld van de school?
 • Ontmoet de dorpsoudsten en de dominee van de kerk
  Ontmoet de dorpsoudsten en de dominee van de kerk

AG Care Ghana

Partnerorganisatie AG Care wil het onderwijs in Ghana verbeteren, want ieder kind heeft recht op goed onderwijs. Daarom bouwen we samen in Nalerigu drie extra klaslokalen voor 371 leerlingen.

Stephen Abarika

15-02 tot 03-03-2019

€2850