GU215 | Veilig aangekomen

Geplaatst op 29 jul 2015 - 14:56

Vanuit Guatemala ontvingen we vanmorgen om 7.00 (Nederlandse tijd) het bericht dat de groep veilig is gearriveerd in Guatemala.

Corjan Rink, reisleider van de groep, vertelde ons: 'Wij zijn veilig aangekomen in Guatemala Stad en gaan nu slapen. Morgen maken we nader kennis met AMG Guatemala en gaan we kinderwerk doen op één van de scholen. Voor nu welterusten, terwijl jullie gaan opstaan'.

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.