Iedereen weer veilig terug

Geplaatst op 29 aug 2016 - 10:37

Ontelbaar veel ervaringen rijker kwam vandaag de laatste groep van de zomer terug in Nederland. 

We kijken dankbaar terug op de afgelopen zomer. 700 deelnemers verdeeld over 25 projecten bouwden aan verandering in 13 landen. Wat een indrukken, verhalen en ontmoetingen vonden er plaats!

Terugblik

Zoals elk jaar waren er mensen die pas later konden vertrekken of eerder terug moesten, deelnemers met gezondheidsproblemen en vertragingen. Gelukkig konden we in alle gevallen snel en adequaat handelen en zijn (voor zover bekend) alle deelnemers met gezondheidsklachten weer opgeknapt. Ook waren er twee projecten die kort voor vertrek gewijzigd moesten worden (Ecuador vanwege de aardbeving daar en Bangladesh vanwege de veiligheidssituatie). Beide groepen konden toch op pad, dankzij slagvaardige partners, flexibele leiders en gulle gevers bij de crowdfundingactie voor een alternatief project voor de Bangladesh-deelnemers. Die crowdfundingactie leverde het fantastische bedrag van € 48.135,30 op, ruim € 8.000,- meer dan het bedrag dat minimaal nodig was om de groep op pad te sturen. Daardoor konden we meer investeren in het bouwproject in Accra dan het werk dat de groep gedaan heeft kostte. Bovendien wordt het aanvankelijke project in Bangladesh uitgevoerd zoals gepland. 

Dankdienst

Bedankt aan alle vrijwilligers, alle leiders, alle coördinatoren en partnerorganisaties in de projectlanden, alle mensen in de gemeenschappen en hun gastvrijheid, alle supporters en sponsors die het mogelijk maken om de projecten te organiseren en bovenal dank aan onze God. Iedereen die dat wil is van harte welkom om de dankdienst bij te wonen tijdens het World Servants Festival. De dankdienst is op zondagochtend 18 september om 10.30 uur op Summercamp Heino, Schaarshoekweg 1, te Wijhe. Vanaf 10.00 uur is er inloop met koffie en thee. Toegang is gratis, vooraf aanmelden verplicht.  

Jan Bosman
directeur

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.