[ma113] 'Goede samenwerking!'

Geplaatst op 12 nov 2013 - 10:52

Het gaat met de groep erg goed, we zijn goed aangekomen en hebben afgelopen zondag een heel warm welkom gehad met veel ceremonieel. De traditionele dansen en zang waren prachtig, natuurlijk was er ook weer de overhandiging van de geschenken. We kregen een baal rijst, een kip en een geit.

De bouw gaat geweldig goed. De lokale bevolking was zelf al gestart met de school en ook met de lerarenwoning. Van de school waren de beide zijmuren al een heel eind en van de lerarenwoning stonden alle hoekprofielen al. We zijn als groep begonnen met de school en zoals het nu lijkt kan het dak er vrijdag op. Het gaat ongelooflijk snel. We hebben veel hulp van de plaatselijke bevolking zowel mannen als vrouwen en de samenwerking is goed en ontspannen.
Ook als groep is het gezellig en er is veel plezier. We hebben inmiddels een cultuurbezoek gehad en het groepje heeft er erg van genoten. Verder is er al een uitgebreide uitwisseling geweest tussen de beide vrouwengroepen waarbij er veel openheid en interesse was van beide kanten. We genieten volop. Het weer is goed en het is nog steeds droog, het is niet al te warm. tussen de 30 en 40 graden en er staat een lekker windje. Kortom, tot nu toe gaat alles prima. De families thuis krijgen de groeten van iedereen.
 
Hartelijke groeten, Rennie en Afke

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.