[MA214] Aangenaam verrast door de mooie omgeving

Geplaatst op 4 aug 2014 - 12:48

Hans Houtman, de hoofdleider van dit project, belde vanmorgen om te vertellen dat de groep goed is aangekomen in Chasefu en dat ze hartelijk zijn ontvangen. Op het moment van schrijven is de officiele ontvangst in volle gang.

Na een voorspoedige reis, kwam de groep gisteravond aan het begin van de avond aan op de locatie. In verband met de snel invallende schemering kon de groep nog niet een goed beeld vormen van de omgeving. Bij het eerste ochtendgloren was de groep aangenaam verrast door de mooie locatie en hebben ze de omgeving al een beetje verkend. Rond 11 uur vanmorgen stond de officiele opening gepland waar de groep natuurlijk erg naar uit zag. 

De hoofdleider wilde graag laten weten dat de eerste toiletervaringen uitvoerig met elkaar zijn gedeeld, en dat de eerste rijstepap geweldig goed werd ontvangen. Op 3 dames na werden de bakjes erg snel opgepeuzeld.

Zowel Vincent als Mussa, de projectcoordinatoren in Malawi zijn aanwezig bij de groep, en het was voor een aantal een goed weerzien. 

De groep leeft mee met Maria, en ze hopen en bidden dat ze snel bij de groep kan aansluiten.

Voor alle thuisblijvers de hartelijke groeten!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.