MY117 | Het is goed in Pakokku

Geplaatst op 9 jul 2017 - 20:35

Hoofdleider Helga is kort maar krachtig in haar SMS. De groep is goed gearriveerd op de thuisbasis voor de komende weken.

'We zijn veilig aangekomen in Pakokku. We hebben vanavond met de lokale mensen gegeten en kennisgemaakt met de abt. Het verblijf in het klooster is goed en met ons allemaal gaat het ook goed. Groeten, Helga'

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.