Afsluiten met een Servevent 

Geplaatst op 3 mei 2024 - 15:35

Partnermeeting DAG 14 | Voor de laatste keer samen komen, om de handen uit de mouwen te steken bij de stichting Het Passion! 

We hebben de partnermeeting afgesloten in Hummelo bij de stichting Het Passion! Hier mochten we aan de slag voor de ander! 
Zo hebben de coördinatoren een Servevent (MDT) en een Nederlandproject ervaren! In 2021 was er ook een World Servants groep aan de slag bij Het Passion voor een Nederlandproject! 

De dag begon met een heerlijke typisch Nederlandse lunch. Met uiteraard een vers fruitsapje van producten uit de eigen (proef)tuin! Met een gevulde maag mochten wij aan de slag in de moestuin en op het terrein. 

Er ging een groep coördinatoren en collega’s, van takken schuttingen maken. De andere groep ging in de moestuin werken. Er zijn geulen gegraven, zodat de bewoners weer kunnen zaaien. Ook zijn er al wortelzaadjes gezaaid. Daarnaast is er nog wat onkruid verwijderd. 

Na de koffiepauze kregen we een rondleiding over het terrein en de werkplaats, waar de bewoners producten van hout maken. Zo kan je op bestelling verschillende plantenbakken, een balkontafel, insectenhotel en buitenspellen op maat bestellen! In de proeftuin verbouwen ze allerlei lekkere producten! Deze producten verkopen ze aan bijv restaurants.  

'S avonds hebben we heerlijk gegeten ! De kok van Het Passion had erg zijn best gedaan! 
Thura mocht hem ondersteunen in de keuken met de voorbereidingen van de maaltijd!  

Als afsluiting zijn we in een kring gaan zitten. In de prachtige groene omgeving zijn voor de laatste keer de hoogtepunten van de afgelopen week met elkaar gedeeld!  

Het was een bijzondere afsluiting van deze twee prachtige weken! We kijken terug op een indrukwekkende en leerzame tijd, waar we dichterbij elkaar zijn gekomen!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.