BO122 | Eerste groep weer veilig op Nederlandse bodem

Geplaatst op 7 aug 2022 - 11:01

Gespannen staan de ouders te wachten op hun kinderen, eindelijk zijn ze thuis... 

Enthousiast loopt de groep naar familie en vrienden. Onder de goede begeleiding van reisleider Alexander hebben ze een goede vlucht gehad. In Madrid hebben Chantal en Lucas ze uitgezwaaid, die komen later vandaag aan. Ze kijken terug op een prachtig project, maar ook wel heel fijn om weer thuis te zijn. 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.