BO122 | Langer verblijf in Bolivia

Geplaatst op 4 aug 2022 - 12:29

Een tegenvaller voor de groep in Bolivia. Het gaat langer duren voor de deelnemers na een mooi project weer thuis zijn. Toch heeft ook elk nadeel hier z’n voordeel.

In Bolivia hebben protesterende akkerbouwers op strategische plaatsen wegen en bruggen geblokkeerd. Daardoor gaat de groep de terugvlucht naar Nederland missen. In plaats van een lange busreis, vliegt de groep vandaag rond 17.00 naar Santa Cruz. Ze komen daar een paar uur later aan. Dat betekent dat ze hun vlucht naar Madrid, met aansluiting naar Amsterdam, gaan missen.

We stellen alles in het werk om de groep zo snel mogelijk op een volgende vlucht te hebben. Toch gaat dit waarschijnlijk minstens een aantal dagen duren. De vliegmaatschappij geeft aan dat de komende dagen alle vluchten (vrijwel) volgeboekt zitten. Samen met onze ticketmaatschappij houden we alle opties goed in de gaten.

Het gaat goed met de groep. Afgelopen nacht hebben ze overnacht in een fijn hotel, en ook de komende tijd in Santa Cruz zitten ze in een goed hotel waar ze kunnen ontspannen. Het leidersteam laat weten dat de sfeer in de groep goed is en deelnemers vermaken zich, ondanks de gewijzigde plannen, erg goed. De groep is veilig en is ook de afgelopen dagen nooit in gevaar geweest.

Willen jullie met ons meebidden voor een voorspoedige afronding van dit project?

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.