BO122 | Santa Cruz is bereikt

Geplaatst op 4 aug 2022 - 22:00

Het had wat voeten in de aarde, maar de groep is nu aangekomen in Santa Cruz.

Na een mooie vlucht van Trinidad via La Paz, een van de hoogst gelegen vliegvelden ter wereld, is de groep nu in Santa Cruz. Daar verblijft de groep in een prettig hotel in de binnenstad en op cultureel gebied is daar veel te doen. Op zondag zullen ze een kerkdienst bijwonen.

Ondertussen is ook bekend wanneer de deelnemers thuis komen. De groep vertrekt op drie verschillende momenten, op zaterdag, maandag en dinsdag. Ze komen op vier verschillende momenten op zondag, dinsdag en woensdag aan. We hebben geprobeerd om het reizen op zondag te voorkomen, maar kunnen er door de buitengewone situatie niet aan ontkomen. De ouders zijn ondertussen geïnformeerd over de verwachtte aankomsttijd van hun zoon of dochter.

De groep blijft het thuisfront op de hoogte houden met nieuwsberichten.

Aanvulling om 22:20: een deel van de groep blijkt toch nog in La Paz te zijn. Ze zijn niet meegevlogen met de rest van de groep, maar moesten daar wachten op een volgende vlucht. Dat vliegtuig heeft nu pech gekregen. Zodra de pech is verholpen vliegen ze alsnog naar Santa Cruz. Het deel van de groep dat al in Santa Cruz is wordt naar het hotel gebracht. Bij beide delen van de groepen zijn leiders en mensen van partnerorganisatie Formando Vidas. 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.