BO122 | Santa Cruz ontdekken

Geplaatst op 5 aug 2022 - 10:07

De hele groep is in Santa Cruz aangekomen en het is tijd voor ontspanning! 

We zijn blij om te melden dat de hele groep inmiddels in Santa Cruz is. Ze brachten de nacht door in een heerlijk hotel en vandaag is het tijd om de stad te gaan ontdekken en souveniers in te slaan. Ook staat de afscheidsavond met elkaar gepland. 

We zijn dankbaar dat de groep nu op een veilige en bij World Servants bekende plaats is. Anders dan we eerder hadden begrepen, is de situatie bij de geblokkeerde brug toch wel even spannend geweest. Op een zeker moment heeft de agressie van de protesterende boeren zich gericht op de voertuigen vooraan in de rij. Op dat moment heeft de groep de bus verlaten en zijn ze ondergebracht op een nabijgelegen boerderij. Snel daarna kon de bus keren en zijn ze naar Trinidad gegaan. Zoals gezegd is de groep nu in de stad en zullen zij in de aankomende dagen naar Nederland vliegen, tot die tijd maken ze er nog een fijne tijd van met elkaar! 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.