BO217 | Wat een dag!

Geplaatst op 3 aug 2017 - 13:58

Alweer een bericht uit Bolivia! De vermoeidheid van de lange reis was op slag vergeten toen de groep fantastisch ontvangen werd in Nacional Patuju, zo schrijft hoofdleider Gertjan. 

De reis was lang en vermoeiend en we hadden een paar dompers te verwerken.Stephanie en Esther konden niet met de vlucht mee omdat bij Esther de reispapieren niet helemaal klopten. Stephanie bleef bij haar. Gelukkig hoorden we dat ze een dag later wel zouden komen. Dat gaf veel blijdschap en opluchting. Een domper was ook dat Maaike ziek thuis moest blijven. Dat kwam wel even binnen. Sterkte Maaike, we denken aan je.

De resi zelf verliep keurig op tijd, maar aan het einde was iedereen toch wel erg moe. Slapen in een ongemakkelijke houding levert spierpijn op. Maar onze bleke gezichten kleurden weer helemaal bij door de ontvangst door coördinator Carlos. Samen met de twee tolken hadden ze voor ons op het vliegveld een ontbijt met pannekoeken georganiseerd! Jawel, Hollandser kan het niet. Heerlijk.

Daarna vertrokken we in een propvolle bus naar Patuju, een uurtje rijden. Hoe zou de ontvangst zijn? Het overtrof alle onze verwachtingen. Wat heerlijk, verrasend en feestelijk! De gemeenschap van Patuju had enorm naar ons uitgekeken.

De laatste kilometer naar ons verblijf werden we gebracht op taximotoren. Wat gaaf! De gemeenschap met ouders, leraren, kinderen, politie enzovoorts stond in grote getale klaar om ons binnen te halen. We zijn ontzettend welkom en dat voelt heerlijk.

Inmiddels hebben we ons geinstalleerd, ons laten verwennen door de kookkunsten van 'mama' Gilmaen ons eerste nachtje zit er op. We gaan bouwen. En ja, we gaan nog veel meer doen. Ons weekprogramma loopt over van mooie activiteiten, ontmoetingen en gebeurtenissen. Aanstaande zondag is in Bolivia een nationale feestdag. Dat wordt uitgebreid gevierd en wij vieren mee. Maar eerst gaan we bouwen. We hebben er zin in.

Foto's houden jullie nog even tegoed. Mijn wil ze nog niet afstaan aan internet. Ik sta dus bij jullie in het krijt.

We maken het allemaal uitstekend. De sfeer in de groep is enthousiast en vol energie. Van ons allemaal een hartelijke Boliviaanse groet.

 

 

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.