BO219 | Groetjes vanuit Samaipatta

Geplaatst op 17 aug 2019 - 09:48

Ook in Bolivia is het weekend aangebroken. De groep beleefde een memorabele avond in Samaipatta en maakt zich op voor nog veel meer moois...

Lieve allemaal,

Dit keer een bericht vanuit Samaipatta. We zijn hier gistermiddag aangekomen om een heerlijk weekend uit te rusten. We hebben gisteravond genoten van een overheerlijke bbq met hilarische taferelen bij het natafelen. Zo zong onze tolk Adhemar met een kippenkop als microfoon het bekende 'Bloed, zweet en tranen' en zat Jan Douwe zowaar aan tafel met een Boliviaanse dame onder het genot van een romantisch kaarsje en wat muziek.
vandaag gaan we richting de inca ruïnes en relaxen de rest van de dag.
Dat mag eerlijk gezegd ook wel, want de afgelopen dagen is er hard gewerkt op de bouw en zijn we volgens Timoteo heel goed bezig geweest. Ook het kinderprogramma gaat lekker door. Het blijft enorm bijzonder om ondanks de verschillen, vooral te genieten van alle overeenkomsten.
De quote op de zijkant van de school verwoordt dit perfect.

We willen jullie wederom enorm bedanken voor de berichten en support.
Daarom vandaag voor jullie een groetje terug.
We genieten, voelen ons goed, worden geraakt, hebben het gezellig en willen stiekem nog lang niet naar huis.

Veel knuffels en groetjes van ons allemaal.

Erik: Moi pa, ma en Greetje. Gaat hier echt lekker. Vermaak mij hier prima. Tot volgende week!

Jonathan: Hey iedereen! Gaat allemaal lekker hier, lekker veel bouwen en voel me echt (zoals gewoonlijk) enorm thuis! Opstaan blijft natuurlijk wel weer moeilijk 😂, zie jullie over een week!

Marit: hiya! Hier gaat alles goed, voel me helemaal top. Ik zou hier nog wel even kunnen blijven maar ik mis Nederland en iedereen daar wel erg zeg! Wat is het fijn om hier de groetjes van iedereen te krijgen! Ik hoor graag hoe het daar allemaal gaat! Ik zie snel weer. Heel veel liefs en knuffels van mij! XXX

Robin en Hanna: Hallo allemaal, het is heel gezellig hier en de bouw verloopt goed! De omgeving en ervaringen zijn heel indrukwekkend. Als ik weer thuis kom krijgen jullie alle verhalen te horen! Tot over een week, groetjes Robin en Hanna (ps. Esther, alvast van harte gefeliciteerd!!)

Ruurd: @pa d1->d3 @annet het is hier bijna net zo leuk als vorig jaar 😉

Anneli: Hoihoi, alles gaat hier goed, heb t erg naar m'n zin. @Sil, alvast gefeli en veel plezier in Griekenland! @pap en mam, tot op t vliegveld!

Jan Douwe: hallo @ouders als gaat goed hier heb het erg naar m'n zin. Ik besef me hoeveel luxe we hebben in Nederland. Heb al veel dingen gezien wat me raakte. Ps stuur me meer berichten en vertel ook hoe miene clubje het doet (fc groningen ) en doe iedereen de groeten .

Janienke: Hoi allemaal! Eerst even dit: Van harte gefeliciteerd Cas, al bijna volwassen 😉! Iedereen heel erg bedankt voor de lieve groetjes, ik geniet er enorm van. Het is hier geweldig, zowel het land als ook de groep. Verwacht niet dat ik snel uitverteld ben...

Daniël: Heel veel liefs voor pa en ma en iedereen thuis.

Anouk: lieve allemaal, de tijd vliegt hier voorbij. Er zijn een paar deelnemers die niet meer naar huis willen, dus ik blijf denk ik ook maar. We genieten van mooie gesprekken, schaterlachen, huilen, ons diep in het hart laten raken en van heerlijk eten. Heel veel liefs!!

Pieter: Het is hier reuze fijn! Mooi om te zien hoe het schooltje nu in gebruik is. Ik hoop dat iedereen een mooie, leuke en lekkere vakantie heeft! Ik hoop leuke verhalen te horen, dan vertel ik de mijne ook. BHJA - hoe is Obamabeach? Aranka - is het nog wat uit te houden zo zonder contact? Ik denk veel aan iedereen, ik hoop iedereen snel weer te zien!

Charlotte: Lieve iedereen in Europa (en Hans, als je dit leest), we worden hier enorm verwend hier met lieve mensen, leuke cultuuruitjes en heerlijk eten. Al mis ik wat fruit en vitamines. Dus Else, dat gaan we op Schiphol als eerste halen! Aron, natuurlijk nog van harte gefeliciteerd! En Maurits, hou je het een beetje uit? Geniet nog even van Spanje en tot snel!

Rianne Kampen: 100% aan het genieten hier. De omgeving is mooi, het eten is heerlijk en de groep is fantastisch. Zou hier gerust nog een paar weken langer kunnen blijven. Veel liefs en tot volgende week!

Marsha: lieve Mama en zusjes (en de anderen die me een groetje hebben gestuurd). Mis jullie onzettend. Ik geniet hier met volle teugen en kan niet wachten om volgende week alle verhalen te vertellen. Kom mezelf hier wel erg tegen en heb het vaak zwaar, maar ik heb een supper toffe groep die altijd voor me klaar staat. Het voelt als thuis. De komende dagen ga ik nog veel leuke dingen doen. Zie jullie snel, dikke kus!

Rianne Louwsma:
Hee allemaal, bedankt voor al jullie groetjes! Het is hier echt ontzettend gaaf. We hebben goed en lekker eten, de groep is fantastisch en de bouw schiet al op. Groetjes aan jullie allemaal en tot snel 😘

Nane: Lieve allemaal, Het is hier echt fantastisch. Konden jullie het hier maar zien en ervaren. De juiste woorden kan ik nog niet vinden om het te beschrijven. De mensen en kinderen zijn waanzinnig lief en gastvrij. Ik voel me goed en vooral enorm gezegend. Het voelt als thuis en ik ben blij dat ik hier ben, ondanks dat ik Larsie natuurlijk wel mis.
Opa, lieve lieve opa, alvast gefeliciteerd.
Dankjulliewel lieve mensen voor alle berichtjes.
Dikke kus

Dorianne: Hallo allemaal, het gaat goed. Geen gekke medische dingen, dus dik tevreden.
Op naar de laatste week en tot op Schiphol.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.