BO219 | Het kinderprogramma is begonnen!

Geplaatst op 13 aug 2019 - 21:33

Na een heerlijk weekend met overvolle zondag is het weer tijd om aan het werk te gaan. Dit keer niet alleen om te bouwen, maar ook met de start van het kinderprogramma. Wat een bijzondere onmoetingen.

Lieve allemaal,

Wat hebben we het enorm fijn hier.
We voelen ons goed, op de bouwplaats loopt het lekker en ondertussen is ook het kinderprogramma begonnen.

We hebben een ontzettend leuk weekend gehad. Zaterdag zijn we naar de lokale markt in El Torno geweest, waar de deelnemers zonder de hulp van onze tolken een aantal ingrediënten moesten kopen. 
Zondag was een volle, maar hele leuke dag. Allereerst zijn we in de kerk waar Carlos voorganger is, geweest. Iedereen vond het erg bijzonder om te zien en te ervaren hoe mensen hier in dezelfde God geloven. Na een heerlijke lunch met veel muziek, zijn we in Santa Cruz op souvenierjacht geweest. Wat er gekocht is, verklappen we natuurlijk nog niet. 

Op de bouw schieten de muren als paddestoelen uit de grond. Vandaag zal er al wat beton gestort gaan worden. 

Ook bij het kinderprogramma gaat het erg goed. Het is heel bijzonder en indrukwekkend om te zien hoe liefdevol er op de school Vida Nueva wordt omgegaan met kinderen met allerlei beperkingen. Vandaag viel ons op dat een aantal kids ook erg netjes kan kleuren. Het is goed zichtbaar wat de bouw van de klaslokalen door World Servants voor de kwaliteit van onderwijs doet. Liset, een oud leerling van de school, mag nu naar een speciale middelbare school voor dove kinderen. Ze krijgt zelfs vrijstelling van een aantal lessen omdat de basis op Vida Nueva zo goed is gelegd. De impact, het verschil en de gevolgen van de eerdere projecten zijn hier duidelijk zichtbaar en voelbaar. Wat geweldig om hier van te mogen vertellen.  Jullie ondersteuning in Nederland heeft daar ook een rol in gespeeld en dat weet men hier ook. Ze zijn enorm dankbaar.

We hebben het als groep echt leuk met elkaar en genieten ook ontzettend van de groetjes en het enthousiasme van het thuisfront.

Geniet van de foto's en het filmpje.

Liefs vanuit El Paradiso

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.