BO219 | Time flies when you're having fun

Geplaatst op 21 aug 2019 - 10:42

Lieve allemaal, time flies when you're having fun. Wat een ge-wel-dig weekend hebben wij gehad.

Een fantastische accomodatie met uitzicht waar je 'u' tegen zegt. Ook de wandeling bij de inca ruïnes was schitterend. We beleefden prachtige momenten met elkaar als groep met als hoogtepunt de zaterdagavond waarbij we letterlijk iets achter konden laten door iets op te schrijven en in het kampvuur te gooien. We concludeerden dat we allemaal zo onze beperkingen hebben, maar dat de eenheid die we als groep zijn en de verbondenheid die we voelen, daar ver bovenuit stijgt. Zondagochtend volgde een kerkdienst die we niet snel meer zullen vergeten. Marsha deelde haar getuigenis en inspireerde velen van ons. De preek van Carlos maakte deze zondagochtend af. Hij sprak over het vertrouwen hebben in God, zelfs wanneer er dingen in ons leven zijn, die we niet goed begrijpen. God is liefde en de bron van goede dingen.
Geraakt en opgebouwd verlieten we Samaipata om een duik te nemen in de watervallen die we onderweg tegen kwamen. De natuur is prachtig en we raakten niet uitgepraat. Het voelde ook goed om terug te keren naar ons geliefde thuis in El Torno.


De laatste dagen tikken weg, maar we genieten enorm. We groeien nog dichter naar elkaar en bouwen verder aan onszelf en de klaslokalen. Gisteravond was ook nog het verjaardagsfeest van Marsha zoals jullie hebben kunnen lezen. Wat een zegeningen. Nu begrijpen jullie wellicht wel dat het lastig is om continue updates te sturen. Tijd tekort :) De bouw gaat top. We zijn zo ver gekomen als kon. Ook het bezoek aan de kliniek is goed bevallen. Vanavond (dinsdag) vieren we feest met o.a. de burgemeester die varken aan het spit zal meenemen. Woensdag zal het feest zijn rondom de bouwplaats en in de school Vida Nueva. We bereiden de kinderen elke dag al voor op ons afscheid, zodat dit geen shock zal zijn.

De quote op de school sluit dit project perfect af: "Je capaciteiten zullen altijd groter zijn dan je beperkingen."

Wij feesten nog even door en zien jullie snel.

Groetjes namens iedereen,
Nane

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.