BO222 | De groetjes terug!

Geplaatst op 17 aug 2022 - 09:39

Na al jullie groetjes, was het tijd voor de groetjes terug. Iedereen schreef een persoonlijk berichtje aan het thuisfront. 

Van: Joram en Denise
Voor: onze lieve familie
Met ons gaat het goed! Ondanks we deze reis soms als zwaar ervaren, overwinnen we hier veel. Denise heeft bijvoorbeeld een kippenlong, -lever en -baarmoeder gegeten! En Joram eet hier meer vlees dan ooit! Goed he? :) Wat betreft eten hebben we echt niks te klagen. We krijgen hier 2 warme maaltijden per dag en het smaakt super lekker! (Behalve als je ineens een varkenskies in je soep vindt.) Denise heeft zelfs al een keer de bevolking mogen mee helpen met koken. Doordat we lange en intensieve dagen maken, zijn we ’s avonds erg moe en liggen we vaak al rond 21:00 uur op bed. We ervaren beide deze reis als een emotionele rollercoaster. Onze angsten liggen hier meer onder een vergrootglas dan thuis. Maar we hebben het wel heel erg naar ons zin: de groep is erg gezellig, de bevolking is super lief voor ons en we vinden het bouwen erg leuk. We sluiten een bouwdag af met een douche. Althans, een emmertje koud water met een kopje. We gaan het maar niet hebben over hoe de wc eruit ziet…Afgelopen weekend hebben we de tourist uitgehangen in Samai Pata. Toen konden we heerlijk douchen onder een waterval! We hebben daar op de markt chips gekocht die gemaakt is van bananen. We nemen wel wat mee naar huis voor jullie om te proeven :). We missen jullie, maar jullie groetjes hebben ons erg goed gedaan. Dankjulliewel ❤️
Oja, papa (Denise), hoe is het met je voet? Is deze inderdaad gebroken? Zit je in Denemarken of heb je je vakantie moeten cancellen? En mama, hoe gaat het met onze prinses?
Tot snel! Liefs van ons

Van: Bram
Voor: Familie (misschien vrienden) Bram
Hey, nog steeds lomp. Bond, Blauw en bekrast. Ik leef nog? Groetjes terug!

Van: Reinier
Voor: Familie (Koole)
Ik ben vergeten uit te leggen hoe groetjes werken, dus de kans is aannemelijk dat mijn familie dit bericht mist, maar ik leef nog wel! Mam, als je dit leest, ik mis je stiekem wel hoor XD. 

Van: Judith
Voor: Familie (Schoemaker)
Hoi hoi, even een berichtje om te laten weten dat ik het mega naar me zin heb. Vooral geen zorgen maken hahah, ik geniet heel erg! Als ik thuiskom zal ik alles lekker vertellen. Maar jullie missen wel wat hoor qua eten ;), het is echt super lekker! Knuffelen jullie Freek nog een beetje voor mij. Ohja en Tim, ben blij dat ik op het laatste moment jouw waterfles heb meegekregen, me water blijft heerlijk koud.
Groetjes Judith. 

Van: Eline
Voor: Papa, Mama, Thijmen en de rest van de familie/vrienden
Hey Hoi hier een berichtje vanuit Bolivia. Jullie groetjes deden mij enorm goed, dankjulliewel.
Inmiddels zit de eerste week Bolivia er alweer op. De bouw schiet al mooi op, ik heb mijn taakje in de bouw inmiddels gevonden, namelijk voegen. Een heerlijk preciesiwerkje. Het eten was hier de eerste dagen vreselijk, want het was voornamelijk soep met ingewanden van dieren er in. Gelukkig eten we nu heerlijk en vooral veel, maar ook echt heel veel. De lokale mensen verwennen ons met eten als teken van liefde en dankbaarheid. Het mooiste tot nu toe was de welkoms ceremonie, waarbij kinderen voor ons gingen zingen. Het was echt een feestje en vooral fantastische om alle vrolijke en nieuwsgierige koppies te zien.
Ik heb dit stukje geschreven in Samai Pata waar we voor twee nachtjes verbleven. We hebben heerlijk gezwommen bij de watervallen, zijn van de rotsen afgesprongen en hebben een onwijs leuk plaatselijk marktje bezocht. De komende 2 weekjes gaan we er nog hard tegen aan, en daarna weer lekker naar huis, waar ik enorm naar uitkijk, want mis jullie vreselijk. 
XXX Hou van jullie en tot snel!
Groetjes Eline

Van: Hester
Voor: Familie en vrienden
Lieve allemaal, het was even wennen maar ik ben blij dat ik hier ben:)) thuis ga ik mn best doen om jullie goed bij te praten!! Groetjes Hester

Van: Hanneke
Voor: Heit, Mem, Wieteke, Ilse en de rest van de familie en vrienden. 
He lieverds. Dankjulliewel voor al de lieve berichtjes, ik heb er van genoten en het toverde een lach op mijn gezicht. Ik ben benieuwd naar al jullie verhalen als ik straks weer thuis ben. Hier gaat alles goed. De eerste dagen waren even wennen, vooral het eten. Dat was voornamelijk soep met ingewanden en botten, nu hebben we een andere kok en het eten is heerlijk. Ook het slapen en het douchen is wat anders dan thuis, maar ook hier wen ik langzaam aan. De bouw verloopt voorspoedig, de muur is nu ongeveer op raamhoogte. Zelf heb ik alles al geprobeerd: van metselen tot ijzer buigen voor de fundering. Naast bouwen heb ik ook wat kinderwerkjes gedaan. Het is zo leuk om die kindjes zo vrolijk te zien knutselen en spelen. Voor de rest hebben we afgelopen weekend genoten van de prachtige natuur van Bolivia. We zijn naar de plaats Samai Pata gegaan. Daar hebben we gezwommen en gesprongen van rotsen bij de watervallen in de bergen, marktjes bezocht, en gewandeld naar de inca ruïnes in de bergen. Dit  alles was super mooi, maar ik vertel thuis meer. Ik mis jullie wel hoor ;), geef iedereen een kus en Vanja een aai. Ik zie jullie over 2 weekjes op Schiphol! Heel veel liefs, 
x Han 
(Ohja en flep, ik drink koffie! soms)

Van: Anneke
Voor: papa, mama, Mathijs, Judit, Jakob, Jeroen & Parisa
Buenos días! Bedankt voor jullie berichtje. Ik heb het hier erg naar mn zin! De temperaturen stijgen inmiddels wat (maar lang niet zo warm als Bentiu). Komende dagen veel bouwen (metselen, beton storten etc), leuk om daar weer wat handigheid in te krijgen.
Maar nog 2 weken en dan zie ik jullie weer!
Groetjes uit Patuju!
Anneke

Van Simone
Voor: Iedereen die dit gaat lezen :)
Hola thuisfront in Nederland. Wat zijn jullie ver weg! Maar maak je maar geen zorgen (ook jij niet, mama) want het gaat hartstikke goed met mij. Een beetje stoffig en zanderig maar vol energie en plezier. Het is mooi hier, lekker om in de bus en truck te zitten. En, ik heb al complimentjes van de locals op mijn Spaanse skills gekregen! Vet leuk om zo te communiceren. Nou, tot snel iedereen, dikke knuffel, ciao ciao! PS: leeft mn citrusplantje nog? (En Es, groetjes van Brum :)

Van Anouk
Voor: Papa en Astrid, Imke, Mark en Nola, lieve vrienden en familie, 
Hallo lieve allemaal, Bedankt voor jullie berichtjes! Lief dat jullie zo meeleven. Het is hier een groot, geweldig avontuur. Helemaal in mijn sas en volop aan het genieten. Zoveel al beleefd en ervaren. Kinderwerk is erg leuk, en het bouwen bevalt ook goed! Hopelijk heeft Nola nog niet de cavia’s dood geknepen en zijn de plantjes al wat bijgetrokken in het planten-ziekenhuis. Ik geniet nog even verder. Tot op Schiphol! Dikke kus! 

Van: Heidy
Voor: Familie, vrienden, en verdere bekende.
We zitten hier in een prachtige, maar ook indrukwekkende omgeving.
Het bouwen gaat gestaag.
De afgelopen dagen was het erg warm, maar vandaag (dinsdag) hebben we aardig regen.
Hierdoor lag de bouw even stil.
Ik heb vorige week een fijne maar ook bijzonderder verjaardag gehad. Om nooit te vergeten.
Lissette nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
Groetjes Heidy

Van: Arjan
Voor: iedereen
Hallo allemaal, hier is alles goed! Lekker aan het bouwen en al veel van de cultuur gezien. Ik heb het naar m’n zin hier! Bedankt voor alle groetjes van jullie allemaal. Leuk dat jullie het project volgen. We gaan hier nog even gezellig door en ik zal proberen alle leuke ervaringen te onthouden! Latersss!

Van: Gerdien 
Voor: de andere kant van de wereld
Het gaat super, we genieten van!

Van: Monica
Voor: Nederland en omstreken
Ola! Het leven in Bolivia is fantastisch; heerlijk (en eigenlijk te veel) eten, een mooi zonnetje en hard werken op de bouw. Oneindig veel spelletjes, meer mooie gesprekken en nooit meer naar huis. Tot over 2 weken! Houdoe he! 

Van: Wouter
Voor: iedereen die mee leest
We genieten! Van de groep Hollandse parttime bouwvakkers, van de contacten met de lokale bevolking, van douchen met een emmer, van alle spelletjes, van het bouwen en van het Boliviaanse eten!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.