BO222 | Duikpartijen en overtredingen

Geplaatst op 24 aug 2022 - 08:56

Over hoe een Boliviaanse voetbalwedstrijd er aan toe gaat en de beloofde bouwupdate.

De afgelopen dagen hebben we hard gewerkt aan de bouw van ons school. De vorderingen gaan hard, en het resultaat wordt zichtbaar. Moe maar gedreven werken we door voor de ninjo’s. Naast het werken hebben we op de bouw ook genoten van enkele culturele uitstapjes, zoals een Boliviaanse voetbalwedstrijd die gepaard ging met de nodige duikpartijen en overtredingen. Ook hebben we tijd gehad voor ons zelf , zoals afgelopen zondag waarop we na de kerkdienst konden rusten van onze werken onder het genot van de Boliviaanse zon.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.