BO222 | Een kleine update tussendoor

Geplaatst op 16 aug 2022 - 17:18

Wat doe je als je door regen niet kunt bouwen?

Het is een regenachtige dag in Patuju, de lucht is grijs en de regen komt de ene keer in hele dikke druppels, de andere keer als miezer uit de lucht vallen. Onze enthousiaste bouwplannen voor vanmorgen zijn dus letterlijk in het water gevallen…
De meest gestelde vragen van deze morgen zijn dan ook ‘gaan we nog bouwen?’ of ‘hoe laat stopt het met regenen?’
Vragen waar wij en de plaatselijke buienradar geen antwoord op hebben.
We vermaken ons dus maar met wat voorhanden is, een bijbel lezen, spelletjes spelen of meehelpen met Carlos zijn fameuze Boliviaanse spaghetti koken.

We gaan zo eerst lunchen, we zien de lucht wat opklaren, dus we hebben goede moed vanmiddag nog wat te kunnen metselen of ijzer vlechten.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.