BO222 | Overal cultuur

Geplaatst op 22 aug 2022 - 11:29

Twee weken achter de rug, nog 1 week te gaan! Nu zullen jullie wel denken ‘die gasten zijn in Bolivia om te bouwen, maar daar hebben we nog niets van gezien?!’. Dat houden we ook even zo, want deze update gaat over andere zaken.

We hebben namelijk gister middag en avond een uitgebreide cultuurtour gehad door Patuju en Cotoka. Zo zijn we naar een lokale pottenbakkerij geweest waar ze aardewerk maken en vullen met stroop van rietsuiker. Ook hebben we naar het lokale artiesten huis geweest, waar veel gemaakt wordt voor de toeristische verkoop. Natuurlijk moesten we nog even bij de burgermeester langs voor een beleefdheids bezoekje op het gemeentehuis. Hierna zijn we op bezoek geweest bij een orkest waar we getrakteerd werden op een heus concert waar we zelf nog even mochten dansen. De tour sloten we af met een bezoek aan de Afro-Boliviaanse community hier in de regio, ook hier weer met dans. 

De foto’s en filmpjes zeggen genoeg, het was gaaf! 

Binnenkort een hele uitgebreide bouw-update 🚧 🦺 🏗

Ps: Reinier heeft zich de dag voor zijn verjaardag getrakteerd op een gemillimeterd kapsel bij de plaatselijke barbier, niet schrikken dus, het gaat goed met hem!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.