BO222 | Patuju bereikt

Geplaatst op 9 aug 2022 - 13:37

De groep is veilig in Patuju aangekomen, tijd om de slaapplaats in te richten, Patuju te verkennen en wellicht nog een beetje bij te slapen...

Projectcoördinator Carlos is blij en dankbaar dat de groep goed in Bolivia is aangekomen. Ook de reis naar Patuju ging soepel, na een uurtje rijden werd Patuju al bereikt. Op dit moment worden de slaapplaatsen ingericht en grote kans dat de bouwplaats en Patuju vandaag al even worden verkend. Al kunnen wij ons ook heel goed voorstellen dat de groep graag nog even gaat slapen na een nachtvlucht en vroege aankomst in Bolivia. Binnenkort zullen zij zelf verslag doen van de reis en hun eerste ontmoeting met Patuju.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.