BO222 | Terugblik op de laatste dag

Geplaatst op 27 aug 2022 - 20:21

Van de groep ontvingen we nog een uitgebreider verslag van de laatste dag, vrijdag, in Patuju. Ondertussen zijn ze aan de terugvlucht begonnen. 

De overdracht is afgerond en het kinderfeest is in volle gang. Na wat opruimen vanochtend werden we door de kinderen van de lokale school verrast met verschillende soorten Boliviaanse dans. Hierna volgde de onthulling van het plakkaat op de school en een klein praatje van de verschillende betrokken partijen. Nu nog even genieten van het snoephappen, spijkerpoepen, stoelendans en dan nemen we na de lunch echt afscheid van Patuju. Een afscheid dat vast zwaar gaat voelen, aangezien we ons thuis ver weg van huis na drie weken echt gaan verlaten. We zwaaien een deel van het team van For Vidas uit. Mama Hilma en Papa Carlos, we gaan jullie missen! 

Vanmiddag vertrekken we voor onze eerste etappe van de terugreis naar Santa Cruz, waar we nog de laatste souvenirs gaan inslaan. Ook is er tijd om de stad te bekijken én hebben we vanavond een bonte avond. Dan nemen we echt afscheid van de rest van het team en vertrekken we morgenochtend rond 8.00 naar het vliegveld. Tot snel!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.