Bouwen aan jezelf in het bonusjaar - #verwachtingsvrijdag

Geplaatst op 25 sep 2020 - 20:39

Een speciale #verwachtingsvrijdag. Jos en Marline zijn nog nooit op project geweest en nemen je in een nieuwe podcastaflevering mee in hun verwachtingen van een World Servants-project.

Afgelopen zomer kon je genieten van de mooiste verhalen uit Zambia, Bangladesh, Malawi en Ghana. Nu in de laatste aflevering van het eerste seizoen, Projectvibe de podcast blikken we juist vooruit naar aankomende zomer. Je hoort Jos en Marline die nog nooit op project zijn geweest. Hoe was het voor hun om actie te voeren? Wat vonden ze van het digitale voorbereidingsweekend? En hoe gaan ze ook dit jaar in Nederland bouwen aan anderen, de omgeving en zichzelf? 

Luister de podcast hier: 
Ook te luisteren via Apple en Google podcast.

Psst. Heb je aflevering over Ghana al gehoord? Daar vertellen Lucas en Max je alles over hun avonturen.

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.