Dagboekverhaal | Bonte avond in Guatemala

Geplaatst op 21 jul 2020 - 16:35

Bij het volgende spel werd de vloer netjes aangeveegd met verschillende onderdelen, zelfs de neus werd gebruikt. Maar is die vloer nu wel of niet schoon?

De groep in Guatemala beleefde een hilarische avond op zaterdag 21 juli 2018, lees hier mee met hen dagboekverhaal.

Lief dagboek, 

Vanmorgen werden we wakker in een heuse sauna. Terwijl er bij de mannen een kettingreactie plaatsvond van snurkende Jonathan, een kuchende Jorie, een pratende Quirijn tot een gefrustreerde Frank. Gelukkig ging om half 8 de wekker en konden we daarna genieten van een gestoomde banaan, een broodje en papaja. Daarna gingen we over op het thema dienstbaarheid, wat meteen in de praktijk werd gebracht door team WC-ontstopper inclusief mentale ondersteuning. Vervolgens hadden we een pre-bouwdag waarbij er werd gebikkeld ondanks de ijle lucht. Ook de Amerikanen waren erg onder de indruk van de power-vrouwen uit onze groep. Frank en Theunis konden geen genoeg krijgen van het graven, ze hadden de waterleiding doorgehakt en besloten toen maar een nieuw gat te graven.

Ondertussen waren Jonathan, Kim, Judith en Eline druk in conclaaf of ze nu duck-tape of knijpers moesten gebruiken om de planning op te hangen. Toch was de mening van één iemand wel heel duidelijk dat duck-tape toch wel heel lelijk was. Na de lunch was het tijd cvoor een cultuur-uitje. Een aantal valpartijen kon de pret niet drukken. We bereikten het eindpunt voor wat prachtige profielfoto’s. #couplegoals. Daarna verblijdde Ilse ons met een heerlijke traktatie, snickers en twixen! We kregen een indrukwekkend verhaal te horen over het ontstaan van Camp Canaan. En de nodige achtergrondinformatie waardoor we bemoedigd werden om de week voor de kinderen onvergetelijk te maken en onze handen uit de mouwen te steken op de bouwplaats.

Na de heerlijke wááárme douches was er na het diner een mysterieus avondprogramma. Allereerst werd de betrouwbaarheid van de leiders getest. Wat bleek: Sander en Judith zijn als neef en nicht getrouwd. Wel handig als je dezelfde achternaam hebt. Ook werd er levend bingo gespeeld waarbij mensen spontaan gingen liggen. Waarbij is gebleken dat meiden wel degelijk 3 paar schoenen kunnen hebben. Bij het volgende spel werd de vloer netjes aangeveegd met verschillende lichaamsdelen, inclusief neus. Is die vloer nu wel of niet schoon? Het finalespel werd gespeeld met de mond. En daarmee was het spel rond. (Excuses) Vier vrijwilligers boden zich aan om helemaal voor schut te staan. Dieren beeldden ze uit, dit met veel onduidelijkheid, maar vol passie door de dinosaurus met het extra chromosoompje. Uiteindelijk was het tijd om met buikpijn van het lachen naar bed te gaan. Drie uren later… Dááág

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.