De eerste 24 uur van World Servants Festival 2019

Geplaatst op 21 sep 2019 - 20:37

De eerste 24 uur van het World Servants Festival zitten erop. Een uiteenlopend programma en geweldigde sfeer zorgden voor veel mooie momenten op Summercamp Heino. 

Vrijdagavond om 19:00 uur stroomden alle leiders het Summercamp binnen om te evalueren. In de zaal klonken veel enthousiaste verhalen en mooie ervaringen. Ook op het terrein werden de eerste herrineringen opgehaald door de deelnemers die daar arriveerden. Knuffels werden uitgedeeld en aan het enthousiasme was duidelijk te merken dat iedereen ontzettend blij was om elkaar weer te zien. 

De stralende zon gaf vanmorgen het startsein voor een prachtige dag.  Na een heerlijk ontbijt maakten iedereen zich klaar voor het hoofdprogramma: memories. Het aloude spel memorie werd gespeeld met de hele zaal. Schoenen verspreidden zich in rap tempo door de zaal heen en ook een ballonnenslinger was binnen no-time gemaakt. Maar dat was niet het enige: ook de leuke en indrukwekkende verhalen wisselden elkaar in hoog tempo af. 

Na de lunch werd het tijd om na te denken hoe de geleerde lessen op project hier in Nederland voortgezet kunnen worden. Er waren veel verschillende workshops, clinics en activiteiten om hier verder over na te denken. Zo werd er nagedacht over duurzaam leven, werden er plannen gemaakt om voor onze eigen buurt van betekenis te zijn en werden roelstoelvaardigheden bijgebracht. Daarnaast werd er ook volop genoten van de zon en werd er veel bijgepraat. Ook werd er een volleybaltoernooi en voetbaltoernooi georganiseerd. Vele mensen trokken fantiek ten strijde voor de felbegeerde taart. Er werden heel wat punten gescoord, en de support vanaf de zijlijn was ongekend. 

Als afsluiting van deze prachtige middag werden de bbq's klaargezet en werd er volop genoten van het lekker eten en elkaar. Op dit moment bevinden we ons in "de surfschool". Een veelbelovend avondprogramma waar we erg naar uitkijken! 

Tot zo ver de update vanuit een beregezelllig Heino! 

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.