Dit is Jerrymi, onze nieuwe financiële medewerker

Geplaatst op 1 dec 2020 - 12:03

Opgegroeid in de Filippijnen, hiervoor gewerkt in het Midden-Oosten en nu aan het werk bij World Servants in Nederland. ‘Het voelt net alsof ik in een grote familie ben beland. Mijn nieuwe collega’s gaven direct het gevoel dat ik erbij hoorde.’ Sinds enkele weken is Jerrymi Ramirez gestart als financieel medewerker.

Het werken met Nederlanders is een compleet nieuwe ervaring. Voordat Jerrymi in Nederland kwam, werkte hij als consultant bij een adviesbureau in Bahrein, een land in het Midden-Oosten. ‘Nederlanders zijn open, informeel en toch direct met hun communicatie. Ze hechten waarde aan meningen, ongeacht hun positie. Wat echt nieuw voor mij was, is het koffierondje om 10 uur in de ochtend. Volgens mij is dit iets wat voornamelijk in Nederland gebruikelijk is.’

Jerrymi gaat aan de slag bij de afdeling support als financieel medewerker. Van administratieve taken, verwerken van facturen tot en met het oplossen en communiceren van financiële vragen. Als je een mailtje in het Engels terugkrijgt – op jouw vragen. Dan heb je kennis gemaakt met de nieuwe medewerker Jerrymi!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.