EC117 | Tijd voor een bed!

Geplaatst op 29 jul 2017 - 07:30

¡Bienvenido a Ecuador!  26 uur geleden verzamelden de Ecuador-gangers op Schiphol. Ze zijn best blij dat ze zo weer een bed zien en nog blijer dat dat aan de andere kant van de wereld is. Wat probleempjes met bagage nemen ze op de koop toe, schrijft hoofdleider Theo.

Jazeker, we slapen vannacht in een bed! Een mooie rustplek in de stad om morgen fris op stap te gaan naar onze eindbestemming Bajo Grande. We zullen daar morgen (zaterdag) in de loop van de middag arriveren.

Op Schiphol was er enige consternatie omdat er twee deelnemers niet bekend waren bij de incheckbalie. Dat het prima is opgelost zie je op de foto. De dames vlogen gewoon business Class...

In Quito blijkt de bagage van vier deelnemers (waarvan drie leiders) niet te zijn aangekomen. Daar gaan we achteraan. Gelukkig zijn we er op voorbereid en hebben we spullen in de handbagage. Ook een tegenvaller was dat van vijf deelnemers de bagage was opengemaakt, dan wel opengesneden. Er worden wat spullen vermist, niet veel bijzonders, ook dat komt verder goed.

Genoeg voor nu! We gaan een tukkie doen.

Theo

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.