EC118 | Laatste dag in Ecuador

Geplaatst op 1 aug 2018 - 08:21

Vanmorgen zijn we van Puerto Lopez naar Guayaquil gereden. Daar zijn we ons te buiten gegaan op de souvenirmarkt, en een aantal jongens in de voetbalshirtswinkel.  Vervolgens beklommen we de 444 treden naar het mooiste uitzichtpunt van de stad: een vuurtoren in een van de hoogst gelegen woonwijken. Ondanks het late uur zijn een aantal deelnemers nog hard in de complimentenboekjes aan het schrijven, of ze sparen hun slaap zodat ze morgen in het vliegtuig lekker kunnen slapen. Over vijf uur gaat de wekker al weer. Groetjes!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.