EC218 | Welverdiend warm weekend

Geplaatst op 12 aug 2018 - 16:46

In Bulu Bulu hebben ze het zo druk met de bouw, dat ze vergeten zijn daar een update over te sturen. Gelukkig praten ze ons wel kort bij over het weekend.

Nadat de groep in Bulu Bulu aankwam maakten ze kennis met de gemeenschap en alle mensen met wie ze de komende weken gaan samenwerken. Na het inrichten van het verblijf, stond donderdag de opening van de bouw op het programma. Een aantal speeches verder was het echt zo ver: de eerste scheppen konden de grond in, de eerste beton werd gemaakt en de eerste stenen werden gemetseld.

Intussen is het al weer weekend. Gisteren werd er gesport, uitgerust en had men, volgens goed Ecuadoriaans gebruik, al de kerkdienst. Dat deden ze samen met de mensen uit de gemeenschap. Vandaag staat de wekker ietsje later. Als iedereen zijn tanden heeft gepoetst en zijn haren heeft gekamd staat er een gezamenlijk ontbijt op het programma. En daarna... een rodeo! Hoofdleider Bé vermeldt niet of de groep deel gaat nemen of alleen gaat kijken. We vermoeden het laatste ;).

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.