Gerben Huisman neemt het stokje over van Jan Bosman

Geplaatst op 14 sep 2018 - 09:27

Tijdens ‘de Grote reünie’, waar World Servants komende zaterdag haar dertigjarig bestaan viert, zal directeur Jan Bosman het stokje overdragen aan zijn opvolger, Gerben Huisman. 

Gerben Huisman (41) is getrouwd en vader van een zoon van 18 en een dochter van 13. Hij noemt zichzelf ‘nuchtere Noordeling met Randstad roots’. Hij blijft als griffier bij de provincie Fryslân werken en zal zijn directeursrol bij World Servants in één dag per week uitvoeren, net als zijn voorganger. 

World Servants is dankbaar voor de samenwerking met Jan Bosman. Onder zijn leiding klom de vrijwilligersorganisatie uit een periode van krimp. Ds. Bram Tack,  voorzitter van de Raad van Toezicht: ‘We zien met dankbaarheid terug op een periode waarin Jan Bosman met veel enthousiasme, passie en daadkracht leiding gaf aan een proces dat World Servants terugbracht bij de wortels van de organisatie: een enthousiaste club van en voor dienstbare jonge mensen.’

De missie van World Servants, mensen enthousiast maken om zich dienstbaar in te zetten, is Huisman op het lijf geschreven: ‘Het beste wat je in je leven kunt doen, is anderen dienen. World Servants laat dat op een toegankelijke en toepasbare manier zien en geeft jongeren daarin een voortrekkersrol. Ik zie het in mijn kerk, ik zie het bij mijn eigen zoon: het werkt om jongeren op deze manier uit hun comfortzone te halen. Het confronteert en het laat zien dat je zelf onderdeel kunt zijn van de verandering. Dat iedereen een rol van betekenis kan hebben. Ik vind het geweldig om hieraan mee te mogen bouwen!’ 

Gerben stelt zich voor op worldservants.nl/gerben en in het Verander Magazine van september. 
 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.