GH123 | Aan de bouw en het kinderwerk

Geplaatst op 19 okt 2023 - 08:48

Vanaf maandag hebben we een start mogen maken met de bouw. Elke dag heeft 1 groep corvee en die zorgt voor het kinderwerk.

Whoop whoop, hier is die weer. De nieuwe update. En wat heb ik jullie toch veel te vertellen

Als allereerste hebben wij jullie berichten van thuis goed ontvangen! Heel erg fijn om wat van jullie kant te kunnen horen. Daarnaast was gister onze lieve Dorien jarig. Ze heeft genoten van alle felicitaties! 

Maandag begonnen we met de eerste bouwdag. We mochten dit moment gezamenlijk openen met de bouwers vanuit Ghana. De eerste steen werd gelegd door Marit en Ger, de jongste en de oudste van de groep. Na deze opening begon het echte werk. Deze dag veel bezig geweest met loodzware stenen sjouwen en metselen. En ik kan je vertellen dat het bouwen niet gaat zoals in Nederland. Alles wordt echt van het minimale gemaakt. 

Dinsdag zijn we verder gegaan met het metselen. De bouwvakkers maken gebruik van steigers die bestaan uit een paar stenen met een plank er boven op en cement dat gewoon languit op de grond wordt gemaakt. Op de eerste dag hoorde je van de bouwvakkers alleen maar het woord 'mortar, mortar'. Wij dachten, wat is dit nou weer. Dit betekent dat ze nieuw cement willen. Dat schreeuwen ze dus echt heel de dag door. Ook zijn we begonnen met ijzer vlechten voor de beam.

Woensdag zijn we bezig geweest met dingen als de deur en raam kozijnen. Het eerste deur kozijn zit er zelfs al in! Ook is een gedeelte van het gebouw al hoog genoeg gemetseld dat we bezig zijn met het voorbereiden van de ringbalk. Die komt boven op de muur te liggen.

Naast het bouwen heeft er 1 groep corvee. Die zorgt voor het kinderwerk. Je begint elke dag met alle leerlingen met een verhaal uit de Bijbel. Gister ging het over Jona. We hebben een docent erbij die alles kan vertalen. Ze spreken namelijk niet allemaal Engels. Na het verhaal gingen ze uiteen in hun 3 klassen. Ze gingen een werkje maken over de vis. Ze kennen dingen als kleuren, knippen en plakken niet. Ze vinden het allemaal echt heel leuk. Het kinderwerk is heel gezellig maar ook chaotisch. Het gaat namelijk wel over ongeveer 200 leerlingen.

Oh en nog een leuk feitje. We eten hier toch zo fantastisch lekker. Er wordt elke ochtend, middag en avond voor ons gekookt. En je zult het niet geloven maar we hebben al patatjes, pannenkoeken, wentelteefjes en zelfs cake gehad. 

Dit is helaas weer het einde van het bericht. Tot de volgende keer! 

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.