GH123 | Netwerken in Ghana

Geplaatst op 20 okt 2023 - 19:50

Bij de burgemeester op bezoek geweest. 

Gisteren zijn Timo, Ron en ik met Stephen op bezoek geweest bij de burgemeester. Dit gaat niet zomaar. Eerst hebben we ons gemeld bij de District office. Na een introductie mochten wij ons voorstellen en ging iedereen aan het bellen.

Wij in de auto achter de secretaris en de district officer naar de burgemeester. Eerst weer een introductie bij de administrator en toen in optocht naar de burgemeester. 

Tijdens de terugrit vertelde Stephen dat het heel goed was gegaan. Wij zijn onze belofte nagekomen door te komen bouwen. Hiermee hebben we laten zien dat AG Care en WS betrouwbare partners zijn. En hier draait alles om: vertrouwen.

Wederom een hete bouwdag dus vanmiddag naar de markt geweest in Sakpe.

Nu klaar om te eten en te genieten van elkaar met goede gesprekken. 

Jobert

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.