GH223 | Eindelijk is het zover...

Geplaatst op 31 jul 2023 - 01:49

Rond 23 uur druppelen de eerste deelnemers van groep Wierden binnen. De groep is er klaar voor, na 4 jaar actievoeren is het eindelijk zover. Het avontuur naar Soamsobigi gaat beginnen!

Dat het goed georganiseerd is in Wierden staat vast. Bij binnenkomst is een speciaal weegstation gebouwd waar deelnemers gespannen afwachten of hun tas niet te zwaar is. Voor de ene een zucht van verlichting, voor een andere is er nog werk aan de winkel, want een te zware tas betekent spullen eruit. 

De spanning bij deelnemers en ouders is duidelijk voelbaar. Tegelijkertijd kijken de deelnemers er ook naar uit om te vertrekken. Door corona heeft de groep vier jaar moeten wachten om op reis te gaan.

Het uitzwaaien is vanochtend al begonnen in een dienst waar uitgebreid werd stilgestaan bij het vertrek van de groep door Ds. Donken. Ook nu nemen we nog even plaats in de kerkbanken voor de laatse woorden van hoofdleider Rein en een laatste gebed voor de reis. Maak je dat ook nog eens mee... rond middernacht in de kerkbanken.  

En dan is het toch tijd om te gaan. Voor de laatste keer naar het toilet en een knuffel voor familie en vrienden. Hier en daar vloeien wat tranen, maar om 0.55 uur zit iedereen in de bus. Klaar voor een nieuw avontuur! Ghana here we come!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.